Mosoly és könny

 

______________________________________________________________________________
Polgármester úr!                                                                                                  2017. március 21.
Szívesen megírnám véleményemet “Tisztelt Nagy Lajos utcai lakos”-ként, de, sajnos nem jutott el hozzám a “papír alapon megküldött kérdőív”! Talán, ha valóban megküldené… (Környezetünket kímélő módon, válasz elektronikus levélben.)
Köszönettel, Bozsvári István

_____________________________________________________________________________

Bozsvári úr                                                                                                            2017. március 21.
A közmeghallgatáson is hallhatta, hogy a zöldterület rekonstrukciója az utca páros oldalát érinti. Az ott lakók megkapták a kérdőívet és azok nagy részét vissza is juttatták.
Egyéb észrevételeivel egyeztetett időpontban, fogadóórámon keressen.
Üdvözlettel:
Kóbor Attila
Fertőszéplak polgármestere

_____________________________________________________________________________

Újabb mosolyt és könnyet kiváltó aktuális gondolatcsere egy érdeklődő polgár és a közszolgálatra megválasztott (felesküdött), de szerepét tévesztett vezető között. Elemezzük részleteiben a készségesnek legkevésbé nevezhető, kurta választ!

„A közmeghallgatáson is hallhatta”
Nem hallottam. Valóban nem! A fűtetlen helyiségben (kastélyban) kb. az ötödik-hatodik sorban ülve, csak szófoszlányokból kellett kitalálni mit mond (motyog) az előadó polgármester. Felszólalva ezt szóvá is tettem.

„a zöldterület rekonstrukciója az utca páros oldalát érinti.”
A honlapon közzétett felhívásban nem az olvasható, hogy tisztelt Nagy Lajos utca páros oldalán lakók! A köznépet, bennünket megszólító vezetőnek illene pontosabban fogalmaznia (és nem csak itt)! A félreértést követően pedig illetlenség kioktató módon válaszolni. Igaz, megszokhattuk már.
Megjegyzés, az idegen szavak szótárából:
“rekonstrukció jelentése: felújítás, visszaállítás az eredeti formába”
Megjegyzés, a hatályos (érvényben lévő) helyi rendeletből:
“Az egységesség, a folytonosság hordozója az egy fafajból kialakított kétoldali fasor lehet. Az utca teljes hosszában egy időben kell az új fasort telepíteni.” (Ez volt ugyanis az eredeti forma…)

„ Egyéb észrevételeivel egyeztetett időpontban, fogadóórámon keressen.”
Legyintve mondhatnánk, no komment, vagyis ez a lekezelő kijelentés megjegyzésre sem méltó.
De…
Megint egy fogalmazási hiba: előzetesen egyeztetni kell, vagy éppen ezt elkerülendő, csak állandó fogadóórán van mód közéleti jelzéseket tenni? Valójában mindegy is, mert polgármesterünknek a fogadóórája a faluközösséget érintő kérdésekben nem megfelelő fórum, ugyanis egyszerűen elsumákolja vagy hamisan adja tovább az elhangzottakat. Véleményünk szerint közéleti vezetőt közügyekben megszólítani mindig nyilvánosan kell! Minden más mód csak mutyizás, egyéni vagy csoportos érdekérvényesítés.
Éppen ezért, közösségünk véleményét, közéleti gondolatait ezután is csak nagy nyilvánosság előtt kívánjuk előadni. Vállalva mindig a felelősséget, mert ÍGY tisztességes. Csak így.

Kérem írja meg gondolatait!

Az e-mail címét nem adjuk ki másnak.